RESEPI POPIA BAKAR
Waktu memasak: 30 Minit
Saiz hidangan : 4 Orang
BAHAN-BAHAN:
24 keping kulit popia
4 keping dada ayam
1/2 biji bawang besar | ditumbuk
2 ulas bawang putih | ditumbuk
5cm halia | ditumbuk
1 sudu makan kicap
½ sudu makan serbuk cili
Sos masam manis secukup rasa
Garam dan serbuk perasa secukupnya
Minyak untuk menumis dan menggoreng
CARA MEMASAK:
Panaskan minyak, tumis bawang besar, bawang putih, halia dan isi dada ayam sehingga naik bau.
Kemudian masukkan kicap, serbuk cili, sos masam manis dan perasakan secukupnya.
Setelah itu sudu inti di bahagian tengah kulit popia dan dibalut kemas. Ulangi langkah sehingga inti dan kulit popia habis.
Akhir sekali, bakar di dalam ketuhar pada suhu 350°C selama 25 minit.
Boleh try bakar dalam Pemanggang Ajaib :)
Waktu memasak: 30 Minit
Saiz hidangan : 4 Orang
BAHAN-BAHAN:
24 keping kulit popia
4 keping dada ayam
1/2 biji bawang besar | ditumbuk
2 ulas bawang putih | ditumbuk
5cm halia | ditumbuk
1 sudu makan kicap
½ sudu makan serbuk cili
Sos masam manis secukup rasa
Garam dan serbuk perasa secukupnya
Minyak untuk menumis dan menggoreng
CARA MEMASAK:
Panaskan minyak, tumis bawang besar, bawang putih, halia dan isi dada ayam sehingga naik bau.
Kemudian masukkan kicap, serbuk cili, sos masam manis dan perasakan secukupnya.
Setelah itu sudu inti di bahagian tengah kulit popia dan dibalut kemas. Ulangi langkah sehingga inti dan kulit popia habis.
Akhir sekali, bakar di dalam ketuhar pada suhu 350°C selama 25 minit.
Boleh try bakar dalam Pemanggang Ajaib :)
No comments:
Post a Comment