EJEN DAN STOKIS DIPERLUKAN

STOKIS DAN EJEN DIPERLUKAN

WELCOME

Selamat Datang!! sembur sembur sembuh..Inshaa Allah..

Celebrity Lass adalah satu produk yang mampu hilangkan bau badan sepantas 3 saat dan kekal tidak berbau selama 24 jam. marshafarina2@gmail.com

Happy Shoppin.

~(^_^)~

Monday, 4 April 2016

Cepat Berpeluh?

Cepat Berpeluh? Atasinya dengan 7 Cara Ini

Anda cepat berpeluh?
Lebih-lebih lagi bila anda ‘stress’ ataupun panik. Bukan itu sahaja, anda juga berpeluh dengan banyak hingga timbul rasa malu untuk bertemu dengan orang.

Bau Badan Pun Terjejas!

Sudahlah berpeluh, badan juga akan mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan. Selain badan, kaki turut akan terkesan hingga timbul rasa tidak selesa dan bau busuk.
Jadi, adakah cara untuk atasi masalah kuat berpeluh?



7 Cara Atasi Masalah Cepat Berpeluh

1. Tukar kepada deodoran ‘higher-strength’ ataupun ‘anti-perspirants’

Cari deodoran yang berlabel ‘higher-strength’ atau ‘anti-perspirants’.
Ia menghalang proses perpeluhan berlaku di kawasan yang mudah mengeluarkan bau busuk dan kurang menyenangkan.

2. Guna deodoran pada waktu malam

Jika anda biasa guna deodoran pada waktu siang, amalkan juga menggunanya pada waktu malam.
Menurut seorang Profesor Dermatology dari Universiti St. Louis, apabila mengguna deodoran pada waktu malam, kandungan aktif dalam deodoran akan meresap dengan lebih cepat pada kawasan yang cepat berpeluh dan menghalang perpeluhan berlaku dengan banyak.
Kini terdapat pelbagai kemajuan dalam produk deodoran. Cuba dapatkan yang paling serasi dengan anda.

3. Pilih baju jenis kapas


Persediaan perempuan

Seeloknya pakai baju daripada bahan kapas (‘cotton’) setiap kali keluar.
Ini kerana ia bersifat ‘breathable’, iaitu boleh menyerap peluh dan tidak panas.
Amat sesuai untuk cuaca di Malaysia, terutamanya bagi kulit yang sering berpeluh.
Bagi yang bertudung, janganlah memilih material yang panas untuk nampak cantik. Ringkaskan gaya dan kurangkan juga bilangan lilitannya kerana ia boleh menyebabkan bau yang tidak enak di bahagian kepala.

4. Kerap tukar stokin


Berpantang rumah mertua

Jika anda kuat berpeluh, digalakkan kerap menukar stokin agar kaki sentiasa dalam keadaan kering.
Anginkan kasut atau jemurkannya sebentar setiap kali selepas digunakan. Jika perlu, beli 2 pasang kasut supaya anda dapat lebih kerap memberi pengudaraan dan menggantinya.

5. Elak makanan pedas


Tempat menarik di Johor

Apabila anda makan makanan pedas, ia menggalakkan lagi anda berpeluh. Jika anda kerap mengambil makanan yang kuat rasanya seperti bawang dan petai, ia juga boleh mempengaruhi bau badan anda.
Jadi, cuba kurangkan pengambilan makanan tersebut, lebih-lebih lagi semasa makan di luar atau di tempat yang panas.
Kalau teringin, nikmati sajian sedemikian di rumah supaya anda lebih selesa.

6. Latih untuk tangani ‘stress’

‘Stress’ boleh menyebabkan anda kuat berpeluh. Semakin anda ‘stress’, semakin banyak anda berpeluh.
Oleh itu, belajar tenangkan diri dengan menarik nafas panjang dan membuat persediaan awal dalam setiap urusan harian.

7. Guna sabun mandi antibakteria

Amalkan guna sabun mandi antibakteria kerana ia boleh menghapuskan bakteria yang menyebabkan bau badan.
Lebih elok kalau anda dapat mandi dengan kerap supaya badan lebih segar dan selesa.
Seminggu sekali, gunakan ‘scrub‘ untuk membersihkan semua daki dan kotoran yang terlekat pada badan.

Badan cepat berpeluh

Tampil Lebih Yakin

Kalau peluh tiada lagi, anda akan semakin yakin dengan penampilan diri masing-masing. Imej anda amat penting, lebih-lebih lagi apabila anda selalu berhadapan dengan orang ramai dalam tugasan harian.
Ambil langkah pencegahan sebelum masalah menjadi lebih serius. Ia mampu membawa kepada masalah kesihatan mental dan juga fizikal. Oleh itu, jangan biarkan masalah ini berlarutan tanpa sebarang tindakan!


 



Formula ini TERBUKTI BERKESAN untuk menghilangkan bau ketiak dan badan yang membunuh keyakinan anda.
✔ Walaupun bertudung.
✔ Walaupun anda aktif setiap masa.
✔ Walaupun mandi tak sabun.
“Selepas melahirkan anak ke-2, badan sy sedikit berbau. Bila dikenalkan dengan CL, memula xpercaya… Boleh ke nk replace deodarant? Tp sy test aje dulu.. And resultnya… Dah 3hr sy xpakai deodarant, dan badan langsung xbau walopon smpi ke mlm.. This product really awesome! Thanks CL!” – Kak Wana

Sesuai Untuk Lelaki dan Wanita

Bertindak dalam 3 saat sahaja. REAL TIME. Fast Result.

deodorant hilangkan bau ketiakKebaikan Produk Celebrity Lass ialah ia dapat memastikan anda BEBAS :
✔ Bau tengit ketiak
✔ Peluh celah kangkang yang rimas
✔ Bau kaki sebab selalu pakai kasut masa kerja
✔ Bau badan yang kuat semulajadi
✘ ini bukan PERFUME
✘ ini bukan DEODORANT
100% DIJAMIN AKAN BERPUAS HATI!! 3 saat je terus JADI.

CARA GUNA CELEBRITY LASS

✔ Aplikasikan beberapa minit sebelum mandi.(disyorkan mandi petang/malam)
✔ Gunakan 6-7 titis CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS sahaja ke tapak tangan kemudian gosokkan.
✔ Sapukan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS kemana-mana bahagian badan yang berbau seperti ketiak,kaki,celahan badan dan anggota lain.
✔ Selepas sapu di bahagian tertentu, biarkan dalam seminit dan kemudian mandi dan bilas sehingga bersih.
✔ CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS memadai digunakan sekali sehari sahaja dan sesuai untuk semua peringkat umur.
p/s : Guna kemudian biarkan tanpa bilas pun tiada masalah. Kalau nak guna seperti deodorant pun bagus, sebelum memakai baju sapu dahulu di spot-spot punca bau badan

PRODUK KEGUNAAN TAHAN LEBIH DARI 3 BULAN

Kajian mendapati bau badan lelaki lebih kuat dari wanita,
Tapi wanita bekerjaya juga di petang hari boleh tahan jugak kan ‘perfume’nya.
Kan best setiap kali balik kerja, badan tetap bebas bau.
✘ Takde dah bau kaki masyam,
✘ Takde dah bau ketiak tengik,
✘ Takde dah bau badan lain macam.
Tak perlu lagi guna perfume, deodorant dah. Walaupun kerja berpeluh.
3 SAAT JE !! BUANG BAU BADAN DALAM 3 SAAT. 200% BERKESAN

No comments: