Daging Masak Black Pepper
Bahan-bahan ( 2 orang )
200gm daging 2 sudu makan black pepper 3 sudu makan madu 2 sudu makan sos tiram 2 sudu makan susu cair 4 ulas bawang putih 1 biji bawang besar 1 inci halia garam, aji, gula & minyak
Cara-cara
Daging dihiris nipis², bawang putih & halia ditumbuk hingga lumat, blackpepper ditumbuk kasar, bawang besar dibelah 4. Perap daging bersama sos tiram, black pepper dan madu, selama 1 jam...lagi lama lagi sedap. Panaskan PEMANGGANG AJAIB , tumis halia & bawang putih hingga kekuningan. Masukkan daging...tambah sedikit air dan tunggu hingga daging empuk & masak...masukkan bawang besar tunggu hingga layu...bawang besar boleh diganti dengan daun saderi or daun sup...and rasa dia pun akan lain sket...hiks! Masukkan garam, aji, gula dan susu cair...kalau nak lebih creamy tambah susu cair lebih sikit. Siap untuk dimakan.
200gm daging 2 sudu makan black pepper 3 sudu makan madu 2 sudu makan sos tiram 2 sudu makan susu cair 4 ulas bawang putih 1 biji bawang besar 1 inci halia garam, aji, gula & minyak
Cara-cara
Daging dihiris nipis², bawang putih & halia ditumbuk hingga lumat, blackpepper ditumbuk kasar, bawang besar dibelah 4. Perap daging bersama sos tiram, black pepper dan madu, selama 1 jam...lagi lama lagi sedap. Panaskan PEMANGGANG AJAIB , tumis halia & bawang putih hingga kekuningan. Masukkan daging...tambah sedikit air dan tunggu hingga daging empuk & masak...masukkan bawang besar tunggu hingga layu...bawang besar boleh diganti dengan daun saderi or daun sup...and rasa dia pun akan lain sket...hiks! Masukkan garam, aji, gula dan susu cair...kalau nak lebih creamy tambah susu cair lebih sikit. Siap untuk dimakan.
Ready
stock
jenama
CynThia cooker.Saiz lagi besar,32 cm.! Now offer RMI49.90 setiap 1.add
Postage RM15SEM/RM25ss (n/p RM129 BLM MASUK POSTAGE)
whatsapp, viber n sms saya : 0126304654
/email ke marshaena@yahoo.com or pm sy
BELIAN BORONG 10SET
FREE 1SET HY utk pemanggang ....jimat dan lebih jimat.....
No comments:
Post a Comment